Polityka Prywatności

Informacje odnośnie naszej polityki prywatności oraz ochrony danych osobowych znajdziesz poniżej w Polityce prywatności oraz w Regulaminie sklepu.

Niniejsza Polityka prywatności ma na celu zapewnienie poczucia bezpieczeństwa każdemu użytkownikowi serwisu www.miyacosmetics.com, www.miyacosmetics.pl, www.miyacosmetics.eu. Korzystanie z któregokolwiek z serwisów wymienionych w zdaniu poprzedzającym jest równoznaczne z akceptacją warunków niniejszej „Polityki prywatności i Polityki cookies”.

§ 1

  1. Niniejszy dokument zawiera Politykę prywatności oraz Politykę wykorzystywania plików cookies w ramach serwisu serwisu www.miyacosmetics.com, www.miyacosmetics.pl, www.miyacosmetics.eu  (dalej: Serwis).
  2. Administratorem wszelkich danych gromadzonych w ramach Serwisu jest spółka KANANI EUROPE Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie, przy ul. Marszałkowskiej 111 (dalej: Kanani).

§ 2

W ramach Serwisu mogą zostać zamieszczone linki umożliwiające użytkownikom bezpośrednie dotarcie do innych stron internetowych. Kanani nie ma na nie wpływu i nie ponosi odpowiedzialności za prowadzoną przez administratorów tych stron politykę prywatności, ani politykę wykorzystywania plików cookies.

§ 3

  1. Serwis nie zbiera w sposób automatyczny żadnych informacji, z wyjątkiem informacji zawartych w plikach cookies.
  2. Podanie jakichkolwiek danych osobowych w ramach realizacji zamówienia, użycia formularza kontaktowego zawartego w Serwisie oraz poprzez zarejestrowanie się do dostępnej w ramach Serwisu usługi newsletter jest dobrowolne.
  3. Dane osobowe użytkowników przetwarzane są w sposób określony przepisami prawa, w szczególności ustawy z dnia 29 sierpnia 1997 r. o ochronie danych osobowych (Dz. U. z 2002 r. Nr 101, poz. 926 ze zm.) oraz ustawy z dnia 18 lipca 2002 r. o świadczeniu usług drogą elektroniczną (Dz. U. Nr 144, poz. 1204 ze zm.).
  4. Użytkownik ma prawo wglądu do treści swoich danych i żądania ich poprawiania oraz usunięcia. Podanie danych w ramach realizacji zamówienia, kontaktu z Kanani oraz w związku z zarejestrowaniem do newslettera jest dobrowolne, jednakże niepodanie wymaganych przez Serwis danych może uniemożliwić użytkownikowi dokonanie zakupu, wykorzystanie formularza kontaktowego z Kanani lub zarejestrowanie do usługi newsletter. Aktualizacja danych osobowych odbywa się poprzez kontakt z Kanani – telefonicznie lub drogą elektroniczną.
  5. Kanani przetwarza dane osobowe Klientów w celu realizacji zamówień, świadczenia przez Sprzedawcę usług drogą elektroniczną oraz innych celów określonych w Regulaminie Sklepu. Dane są przetwarzane wyłącznie na podstawie przepisów prawa lub zgody wyrażonej przez Klienta zgodnie z obowiązującymi przepisami prawa.
  6. W przypadku, gdy Klient wybierze płatność poprzez system PayU.pl, jego dane osobowe są przekazywane w zakresie niezbędnym dla realizacji płatności spółce PayU SA z siedzibą w Poznaniu, 60-166 Poznań, przy ul. Grunwaldzkiej 182, wpisaną do rejestru przedsiębiorców prowadzonego przez Sąd Rejonowy w Poznaniu – Nowe Miasto i Wilda w Poznaniu, Wydział VIII Gospodarczy Krajowego Rejestru Sądowego pod numerem KRS 0000274399, o kapitale zakładowym w wysokości 4 944 000 PLN, w całości opłaconym, posiadająca numer identyfikacji podatkowej NIP: 779-23-08-495, REGON 300523444.

§ 4

Pliki cookies (tzw. „ciasteczka”) stanowią dane informatyczne, w szczególności pliki tekstowe, które przechowywane są w urządzeniu końcowym użytkownika Serwisu i przeznaczone są do korzystania ze strony internetowej Serwisu. Cookies zazwyczaj zawierają nazwę strony internetowej, z której pochodzą, typy wykorzystywanej przeglądarki, język, rodzaj systemu operacyjnego, informacje o czasie i dacie, lokalizacji, czas przechowywania ich na urządzeniu końcowym oraz unikalny numer.

§ 5

Stosowane pliki Cookies są bezpieczne dla urządzenia użytkownika. Tą drogą, w szczególności, nie jest możliwe przedostanie się do urządzeń użytkowników wirusów lub innego niechcianego oprogramowania lub oprogramowania złośliwego.

§ 6

Kanani wykorzystuje pliki (cookies) w celu:

  1. zapamiętywania Produktów dodanych do koszyka w celu złożenia Zamówienia;
  2. zapamiętywania danych z wypełnianych Formularzy Zamówienia lub ankiet;
  3. dopasowania zawartości strony internetowej do indywidualnych preferencji użytkownika, przede wszystkim pliki te rozpoznają jego urządzenie, aby zgodnie z jego preferencjami wyświetlić stronę;
  4. przygotowywania statystyk pomagających poznaniu preferencji i zachowań użytkowników, analiza tych statystyk jest anonimowa i umożliwia dostosowanie zawartości i wyglądu serwisu do panujących trendów, statystyki stosuje się też do oceny popularności strony;
  5. zapamiętania ustawień wybranych przez użytkownika i personalizacji interfejsu użytkownika, np. w zakresie wybranego języka lub regionu, z którego pochodzi użytkownik;
  6. rozmiaru czcionki, wyglądu strony internetowej itp.

§ 7

  1. Użytkownik może w każdej chwili dokonać zmiany ustawień swojej przeglądarki, aby zablokować obsługę plików (cookies) lub każdorazowo uzyskiwać informacje o ich umieszczeniu w swoim urządzeniu. Inne dostępne opcje można sprawdzić w ustawieniach swojej przeglądarki internetowej. Należy pamiętać, iż większość przeglądarek jest domyślnie ustawionych na akceptację zapisu plików (cookies)w urządzeniu końcowym.
  2. Użytkownik w każdej chwili może usunąć pliki Cookies korzystając z funkcji dostępnych w używanej przez siebie przeglądarce internetowej.
  3. Szczegółowe informacje na temat zmiany ustawień dotyczących plików Cookies oraz ich samodzielnego usuwania w najpopularniejszych przeglądarkach internetowych dostępne są w dziale pomocy przeglądarki internetowej oraz na poniższych stronach (wystarczy kliknąć w dany link):
    w przeglądarce Chrome
    w przeglądarce Firefox
    w przęglądarce Internet Explorer
    w przeglądarce Opera
    w przeglądarce Safari
  4. Ograniczenie stosowania plików Cookies, może wpłynąć na niektóre funkcjonalności dostępne na stronie internetowej Serwisu.

§ 8

Zmiany ustawień w przeglądarce internetowej użytkownika mogą doprowadzić do ograniczenia dostępności do niektórych funkcji strony internetowej serwisu.

§ 9

Informacje dotyczące ustawień przeglądarek internetowych dostępne są w jej menu (pomoc) lub na stronie jej producenta.

§ 10

  1. Serwis, jak również zamieszczone w nim materiały stanowią dobra chronione prawem własności intelektualnej.
  2. Treści i materiały zamieszczone przez Użytkowników w serwisie stanowią własność ich właścicieli. Użytkownik umieszczając w Serwisie treści będące przedmiotem ochrony jako własność intelektualna dowolnego rodzaju przyznaje Kanani niewyłączną, zbywalną, obejmującą prawo do udzielania sublicencji, bezpłatną, ogólnoświatową licencję zezwalającą na wykorzystanie wszelkich publikowanych przez siebie treści objętych prawem do własności intelektualnej w ramach serwisu lub w związku z korzystaniem z niego, na wszelkich znanych w chwili rozporządzenia polach eksploatacji, w tym wszystkich polach eksploatacji wymienionych w art. 50 ustawy o prawie autorskim i prawach pokrewnych (tekst jedn.: Dz. U. z 2006 r. Nr 90, poz. 631 z późniejszymi zmianami), a w szczególności na następujących polach eksploatacji:
    a – utrwalanie i zwielokrotnianie w wersji elektronicznej i zapisu magnetycznego,
    b – wprowadzanie do pamięci komputera,
    c – rozpowszechnianie, publikowanie, wielokrotne wyświetlanie utworu zgodnie z przeznaczeniem pod adresami domenowymi Organizatora konkursu,
    d – publikowanie poszczególnych elementów graficznych składających się na utwór, w formie publikacji papierowej, folderów reklamowych, plakatów, ulotek i innych o podobnym charakterze,
  3. Użytkownik może korzystać z Serwisu oraz materiałów nań zamieszczanych wyłącznie w zakresie przewidzianym przez prawo.
  4. Materiały prezentowane w ramach Serwisu nie mogą być wykorzystywane na innych stronach WWW bez pisemnej zgody Kanani. Wszelkie materiały zamieszczane w ramach Serwisu chronione są prawem autorskim i ich używanie bez zgody Kanani jest łamaniem prawa.
  5. Jakiekolwiek wykorzystanie materiałów znajdujących się w Serwisie, w tym grafik, treści i zdjęć do celów innych aniżeli na użytek osobisty wymaga wyraźnego, pisemnego zezwolenia Kanani.

§ 11

  1. Niniejszy dokument w odniesieniu do polityki prywatności oraz polityki cookies obowiązuje jedynie w odniesieniu do witryn serwisu www.miyacosmetics.com, www.miyacosmetics.pl, www.miyacosmetics.eu.
  2. W przypadku korzystania z innych witryn prosimy o zapoznanie się z Polityką prywatności i polityką plików cookies,  ustaloną przez przeglądaną witrynę. Zastrzegamy sobie prawo do wprowadzania zmian w Polityce Prywatności poprzez odpowiednią modyfikację powyższych postanowień. Wszelkie zmiany w ramach niniejszej Polityki nie będą jednak naruszały podstawowej zasady bezpieczeństwa i ochrony danych użytkowników.